Oficiálnu kampaň začala strana Smer-SD mítingom v Levoči

22.05.2010 Levoča

Levoča 22. mája (TASR) - V rámci predvolebnej kampane, ktorá sa podľa zákona o voľbách do Národnej rady (NR) SR dnes oficiálne začala, sa vrcholní predstavitelia najsilnejšej vládnej strany Smer - SD stretli večer so ...
Na predvolebný míting prišlo do športovej haly podľa odhadu približne 500 ľudí.
\"Som ich volil aj predtým aj budem. Sú mi sympatickí a čo Fico povie, to aj dodrží, \" uviedol pán v stredných rokoch. \"Robím pre zdravotne postihnutých a žiadna vláda sa tak nestarala, ako momentálne táto vláda. Politika mi je nepríjemná, ale keďže potrebujem tým ľuďom trošku pomôcť, tak z tohto dôvodu som sympatizant, \" povedal Jozef zo Spiša. Sympatizantkou tejto strany je aj mladá mamička s kočíkom, lebo má sociálne cítenie a myslí si, že aj oni. \"Dosť je tu problémov a dosť veľa ľudí, si myslím, že cíti zlepšenie oproti tým predošlým kapitalistickým poriadkom, \" dodala.
Ľudí v hale najskôr zabávali vo svojich tradičných ženských preoblečeniach herci Peter Marcin a Peter Batthyany. Potom sa už na pódiu objavil predseda strany Robert Fico, ktorý vo svojom príhovore zdôraznil, že Slovenská republika za ich vlády zvládla hospodársku krízu a je na dobrej ceste z nej vyjsť očakávaným najvyšším hospodárskym rastom v tomto roku v rámci Európskej únie. Sľúbil po úspešných voľbách naďalej budovať sociálny štát. \"Nebudeme zvyšovať dane ani odvody. Nebudeme zavádzať nové poplatky a siahať na dôchodky, \" povedal Robert Fico, ktorý za dôležité považuje aj ochranu národnoštátnych záujmov a v tejto súvislosti spomenul aktuálne vyostrené slovensko – maďarské vzťahy. Potom Robert Fico a moderátor Peter Marcin osobne predstavili niektorých kandidátov pre voľby do NR SR, medziiným Pavla Pašku, Richarda Rašiho, Vieru Tomanovú, Ľubomíra Vážneho, Dušana Galisa, Braňa Ondruša a viacerých kandidátov z regionálnych štruktúr.
Na otázku moderátora, čo považujú za najdôležitejšie za uplynulé roky vládnutia, Robert Fico spomenul devätnásť zasadnutí vlády v regiónoch Slovenska a stabilitu ich poslaneckého klubu v parlamente, z ktorého neodišiel ani jeden jeho člen. Pavol Paška pripomenul zvýšenie dôveryhodnosti NR SR v očiach verejnosti na 40 percent. Richard Raši sa pochválil, že v zdravotníctve je šesťsto úplne nových liekov, ktoré nemajú ani v okolitých krajinách.
Po polhodine sa predstavitelia strany Smer – SD rozlúčili s Levočanmi, pre ktorých bol pripravený ďalší kultúrny program s módnou prehliadkou Fera Mikloška a minikoncertom hitov speváčky Kataríny Hasprovej a speváka Pavla Hammela.
 

Vyberte región